Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παξιμαδάκια γλυκάνισου

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012
none
Περιγραφή

Νοστιμότατα παξιμαδάκια με άρωμα γλυκάνισου για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας.

Συστατικά
  •    320 γραμμάρια ελαιόλαδο απαλό.
  •    320 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες.
  •    1/2 κιλό ζάχαρη.
  •    1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ.
  •    4 αυγά.
  •    1 φακελάκι γλυκάνισο τριμμένο στο μούλτι.
  •    1 φακελάκι αμμωνία.(30 γραμ.)
  •    1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  •    1 /&1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις. (ίσως δεν το πάρει όλο)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.   Προσθέτουμε ένα -ένα τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.   Ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.   Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ένα κιλό αλεύρι, και κάνουμε μια λακκουβίτσα.   Ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα,και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι.   Όταν η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται και να πλάθεται, την ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά χωρίς να την παιδέψουμε.   Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μαλακή εύπλαστη, και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-8 ίσες ποσότητες.   Στρώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου, αντικολλητικό χαρτί.
  4. Πλάθουμε μπαστουνάκια στρογγυλά με όσο πάχος θέλουμε, και τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.   Χαράζουμε λοξά τα μπαστούνια σε κομμάτια ,χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
  5. Ψήνουμε στους 170 με αέρα για 15 -20 λεπτά.   Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ολοκληρώνουμε το κόψιμο , και γυρίζουμε τα κομμάτια να ψηθούν και από την εσωτερική πλευρά.   Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν ,και να στεγνώσουν εντελώς , περίπου μισή ώρα.   Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε στους 160 για να μη μας αρπάξουν.
  6. Διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό αν είναι καλά κλεισμένα, σε κουτί μπισκότων.
Σχόλια
Σχόλιο από ριτα , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
επειδη μου αρεσει πολυ το γλυκανισο θελω να τα φτιαξω ποσα γραμμαρια ειναι το φακελακι γλυκανισου γιατι εχω μεγαλο κουτι
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
Tο φακελλάκι που αναφέρει η συνταγή,Ρίτα,είναι 35 γραμμάρια.
Μεταφορά στην κορυφή