Πατατόπιτα γερμανική
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες με την φλούδα τους και κομμένες σε ροδελες
- 350 γρ κιμά μισό μισό (χοιρινό και μοσχάρι)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 3 πιπεριες κόκκινες ( μπορούμε να βάλουμε και φλωρινης) κομμένες σε κυβάκια
- 1 κ. σ. σκόνη παπρικα
- 140 γρ πελτέ ντομάτας
- 1 σελίδα σκόρδο
- 1 αρκετά μεγάλο κλοναρι σελλερι σε κομματάκια
- 1 κ σ μαϊντανό κομμένο
- 2 κ σ αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 κ γ ζάχαρη
- 3 κ σ βούτυρο
- 100 γρ τυρι εμενταλ τριμενο
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κ σ βούτυρο με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και το σελερι, αφήνουμε να σωταριστουν για λίγα λεπτα όλα μαζί, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το τραβάμε από την φωτιά και βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ σ βούτυρο και σοταρουμε το σκόρδο ,προσθέτουμε τις πιπεριες και τον μαϊντανό, την παπρικα, αλάτι, πιπέρι ,αφήνουμε για 20 λεπτα να σιγοβρασουν σκεπασμένες με το καπάκι της κατσαρόλας.
- Βουτυρωνουμε ένα πυρεξ. Βάζουμε μια στρώση πατάτες ,και βάζουμε επάνω από τον κιμά και τις πιπεριες. Ξανά μια στρώση πατάτες ,πιπεριες, κιμά. Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ σ βούτυρο να λιώσει ,ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με τον αυγοδαρτη, ρίχνουμε το γάλα και τον πελτέ ντομάτας , αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη ,δοκιμάζουμε από αλάτι.
- Ρίχνουμε την μπεσαμελ ντομάτας επάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τυρι ,βάζουμε εδω εκεί λίγο βούτυρο ,και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτα.
Έχω την εφτιαξα εχθές την σκέπασα με αλουμινοχαρτο και στο ψυγείο μετά
Και σήμερα έβγαλα το αλουμινοχαρτο και την έψησα ,
Μπορούμε και να την ετοιμαστούμε το πρωί μετά στο ψυγείο και το βράδυ την ψυνουμε .