Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πασχαλινά κουλουράκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Με άσπρο γλάσο, ανοιξιάτικα  και πασχαλινά κουλουράκια!

Συστατικά
  • 3 αυγά και 1 ασπράδι.
  • 2 κρόκους για επάνω.
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 1 κοφτή κουταλιά κανέλα.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
  • 600 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1&1/2 κουταλάκι μπέκιν.
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα.
  • 130 γραμμάρια άχνη.
  • 1 ασπράδι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε σε μπόλ τα 2 αυγά και το ένα ασπράδι με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, και 90 γραμμάρια βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κοσκινίζουμε ,το αλεύρι με το μπέκιν, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, με την ζάχαρη και  σταδιακά το γάλα ώσπου να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
  3. Πλάθουμε κορδόνια λεπτά (σαν το δαχτυλάκι μας ) μήκους 10 εκατοστών. Στριφογυρίζουμε 2 μαζί και το κάνουμε σαν στεφάνι και τα ενώνουμε.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί  με τα 10 γραμμάρια βουτύρου που κρατήσαμε και το αλευρώνουμε .Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Χτυπάμε το ασπράδι με την άχνη για να γίνει πηχτό γλάσο. Όταν κρυώσουν τα κουλουράκια τα αλείφουμε με γλάσο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο και είναι έτοιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αλείφουμε με λεπτό πινελάκι παχύ στρώμα γλάσου.5 λεπτά στο φούρνο 30 βαθμών φτάνει για το ψήσιμο του γλάσου!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011
Τι όμορφα κουλουράκια που είναι Ειρήνη!!!και το γλάσο ωραίο όπως το έψησες,μπράβο και του χρόνου να είσαι καλά!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ομορφοφτιαγμένα τα κουλουράκια σου Ειρήνη! Καλό Πάσχα!!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011
αυτά τα κουλουράκια πρέπει να δοκιμαστούν το συντομότερο.Μπράβο Ειρήνη...το ψημένο γλάσο μου άρεσε πολύ...
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια συνταγη Ειρηνη εκτος απο νοστιμα ειναι και πολυ ομορφα!!!
Σχόλιο από andreans , Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012
Kalispera sas, Tha ftiaxw tin sintagi sas kai tha ithela na xerw posa koulourakia vgazei i mia dosi. An mporeite na mou apadisete simera tha voithouse polu, euharistw :)
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012
Κάνω κάθε Πάσχα αυτά τα κουλουράκια ,δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό τους ,γίνονται όμως αρκετά ,αυτό το θυμάμαι ! Φυσικά εξαρτάται και πόσο μεγάλα θα τα κάνετε!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012
Τα κάνω κάθε Πάσχα αυτά τα κουλουράκια ,δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό ,πάντως γίνονται αρκετά! Φυσικά θα παίξει ρόλο και πόσο μεγάλα θα γίνουν!
Μεταφορά στην κορυφή