Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παστίτσιο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 26 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό κι αγαπημένο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1και μισό πακέτο μακαρόνια 3 νούμερο.
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
  •  400γρ.τυρί κεφαλοτύρι σκληρό.
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα.
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας.
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ .
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ.
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο.
  •  1 ξύλο κανέλας.
  • Αλάτι πιπέρι. Λίγο μοσχοκάρυδο.
  •  1/2 κούπα λάδι.

 Για την μπεσαμέλ

  • 1 και 1/2 λίτρο γάλα.
  • 6 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
  •  8 γεμάτες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •  1 κουταλάκι αλάτι.
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (κάνει τη διαφορά)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • . 3 κρόκους αυγών
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, άσπρο πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ, και μετά με το κρασί ,και στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ,τον χυμό, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, και πρέζα μοσχοκάρυδο.
  2. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς περίπου 35-40 λεπτά και να μείνει με την σάλτσα του. Ρίχνουμε και 1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι μέσα. Στο διάστημα αυτό έχουμε αφαιρέσει την κανέλα και το σκόρδο.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε  και τα σουρώνουμε.  Ρίχνουμε 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε λίγα μακαρόνια .Τα πασπαλίζουμε με τυρί. Ρίχνουμε λίγο κιμά να πάει παντού, και πάλι μακαρόνια ,τυρί, κιμά. Αυτό γίνεται 3 φορές.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών γρήγορα. Ρίχνουμε και το γάλα ζεστό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε. Η κρέμα πρέπει να δείχνει βελούδινη .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη, άσπρο πιπέρι, και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και αποσύρουμε απο την φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε προσθέτουμε και το τυρί.
  6. .Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μακαρόνια την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για  μια ώρα.
  7. Η συνταγή αυτή είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Πολύ λαχταριστό το παστίτσιο σου Τζένη! σύντομα θα το κάνω σε μεγάλη παρέα!!!!!!!
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
τρελαίνομαι για παστίτσιο!!!!!και το δικό σου Τζένη μου φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΧΧΧ!!!!!!αυτα ειναι τα ωραια!!!
Μεταφορά στην κορυφή