Παστίτσιο με μανέστρα
- 1 πακέτο μανέστρα ή χοντρό κριθαράκι,
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
Για τον κιμά:
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος,
- 500 γρ. ντοματάκια ψολ/μένα ή φρέσκιες ντομάτες ψιλ/μένες με το χυμό τους,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλ/μένες,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 1/2 φλ. κρασί,
- 1 ξυλάκι κανέλας,
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά,
- 1 κ. γλ.ρίγανη,
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
- αλατοπίπερο.
Για την κρέμα:
- 1 φλ. γάλα,
- 2 αυγά,
- μοσχοκάρυδο,
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
Ετοιμάζουμε τον κιμά:
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο και τον κιμά να σοταριστούν καλά!
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες με τον χυμό τους, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα, μοσχοκάρυδο,σιγοβράζουμε 20 λεπτά να μείνει ο κιμάς με το λάδι του.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την μανέστρα,να κρατάει λίγο. Σουρώνουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μανέστρα με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
- Απάνω απλώνουμε τον κιμά ισιώνοντας τον καλά,αν θέλουμε τον ανακατεύουμε με την μανέστρα και το τυρί.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας, ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα, να ροδίσει!