Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Πάστα φλόρα με δαμάσκηνα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Yπέροχη Πάστα Φλόρα με γέμιση δαμάσκηνου αυτή τη φορά.
Συστατικά

Ζύμη φλόρας

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. αλεσμένα καρύδια
  • 150 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο
  • 300 γρ. κρύο βούτυρο ,
  • ½ κ,γ αλεσμένα γαρύφαλλα
  • 1 κ,γ κανέλλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Γέμιση

  • 125 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 125 γρ. βατόμουρα ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο
  • 2 κ,σ. κρέμα γάλακτος

Στόλισμα

  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ολόκληρα
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε με κρύα χέρια όλα τα υλικά για την ζύμη φλόρας, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  2. Σε μια 26αρα φόρμα, βάζουμε μια λαδόκολλα
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
  4. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε στην φόρμα και τα πλάγια, σχεδόν 5 πόντους
  5. Βάζουμε τις μαρμελάδες, αλλά στις άκρες αφήνουμε σχεδόν 1 πόντο ελεύθερο
  6. Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε ένα κορδόνι και το βάζουμε πρώτα γύρω- γύρω και μετά σαν πλέγμα επάνω στην μαρμελάδα
  7. Ανακατεύουμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος
  8. Αλείφουμε το πλέγμα και τις άκρες, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ή τα βάζουμε σαν καρφάκια εδώ και εκεί, αλλά να κάνουν κάποιο σχέδιο
  9. Ψήνουμε για 50 λεπτά
  10. Μετά όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα γλυκά που θυμόμαστε από παιδιά η Πάστα Φλόρα! Κι από ό,τι είδα διαφορετική οπτική με τριμμένους ξηρούς καρπούς στη ζύμη. Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Μεταφορά στην κορυφή