Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:http://dumpsemv.com Best Dumps Shop Track 1...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:37
Απ:Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz D...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:35
Απ:Http://DumpsEmv.Com Dumps & Cvv Read Shop H...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:33
http://DumpsEmv.Com Sell Dumps Track 1&2 vendor le
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:30
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:28
Απ:www.dumpsemv.com Dumps With Pin & Cvv Dumps...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:26
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:24
Απ:www.dumpsemv.com best dumps shop track 1&2 ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:21
Απ:www.dumpsemv.com Carding Methods CVV & Dump...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:19
Απ:www.dumpsemv.com Sell Dumps Track 1&2 GUARA...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:17
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:16
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:15
Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz Dumps Pi
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:19
Απ:www.dumpsemv.com Dumps fullz Available Orig...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:18
Buy TOEFL Certificate Online without Exam
jame002 23.9.2022 7:33
Storm Middle, November 14th: Canes drop toward FS
Annettes 23.9.2022 3:34
2022 Early Signing Working day Analysis - Offensiv
Annettes 23.9.2022 3:33
PREDICTIONS! Arkansas vs. Missouri
Annettes 23.9.2022 3:32
ASU Softball: Hill awarded Pac-12 Participant
Annettes 23.9.2022 3:31
Buy toward Notice Your Orange Gentleman
Annettes 23.9.2022 3:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Paris Brest - Παρί Μπρέστ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 08 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Ένα διάσημο γαλλικό γλυκό που δημιουργήθηκε το 1891 από ζύμη σε σχήμα ρόδας ποδηλάτου παραγεμισμένη με κρέμα, προς τιμήν του διάσημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας που έκανε εκείνη την χρονιά την διαδρομή Paris-Brest (Παρί-Μπρέστ).

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τα σου

  • 125 γρ. νερό
  • 125 γρ. γάλα
  • 4 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 5- 6 αυγά και 1 για άλειμμα
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Για την κρέμα πατισερί

  • 1 λίτρο γάλα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Σιρόπι βανίλιας
  • 150 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί

  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Στον άερα. Βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τη ξύλινη κουτάλα.
  2. Βάζουμε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ανακατεύουμε δυνατά για 2 - 3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο. .Θέλουμε να βγάλουμε όλη την υγρασία από τη ζύμη μας.
  3. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στον καδο του μίξερ. Έχουμε σπάσει τα αυγά σε ενα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη. Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της, στο μίξερ με το σύρμα, για να κρυώσει (3-4 λεπτά είναι αρκετά) και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα, το πέμπτο το σπάμε με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά - σιγά. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ. Σε ένα μεγάλο ταψί ,που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο με τη βοήθεια ενός πιάτου με διάμετρο 20 εκ. Σε ένα ακόμα μεγάλο ταψί κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Με το κορνέ σχηματίζουμε ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του κύκλου, ένα δεύτερο στο εσωτερικό του και ένα τρίτο από πάνω από τα δύο. Στο δεύτερο ταψί σχηματίζουμε με το κορνέ ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του κύκλου. Ό,τι ζύμη μείνει τη μοιράζουμε στα δύο ταψιά.
  5. Αλείφουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό το κάθε σου έτσι ώστε να ενωθούν τα δαχτυλίδια της ζύμης. Και αλείφουμε το κάθε σου με ένα πινέλο με λίγο αβγό και πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο , Μόλις τελειώσει το ψήσιμο στερεώνουμε την πόρτα μισάνοιχτη με τη βοηθεια μιας τυλιγμένης χαρτοπετσέτας και αφήνουμε τα σου μέσα στο φούρνο να κρυώσουν.
  7. Για την κρέμα σοκολάτας: Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορούμε να το περάσουμε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη (η οποία πρέπει εφάπτεται στην κρέμα για να μη κάνει κρούστα) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μετά απο 2-3 ώρες χτυπάμε στο μιξερ.
  11. Χτυπάμε τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε σαντιγί. Αδειάζουμε τη σαντιγί σ'ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την πατισερί και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη σαντιγί και τα χτυπάμε μαζί με το σίρμα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη από τη μισή σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφρά μέχρι να αφτατέψει αρκετά. Την υπόλοιπη σαντιγί την κρατάμε για να διακοσμήσουμε το γλυκό μας.
  12. Συναρμολόγηση: Κόβουμε το μεγάλο δαχτυλίδι στη μέση. Βάζουμε στη βάση με το κορνέ λίγο κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το μικρό δαχτυλίδι που το έχουμε γεμίσει με κρέμα και πάνω από αυτό βάζουμε και άλλη κρέμα πατισερί. Από πάνω βάζουμε το πάνω μέρος του δαχτυλιδιού που κόψαμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή του Άκη!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή