Παγωτό με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά,
- 300 ml. φρέσκο γάλα πλήρες,
- 200 γρ, τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια,
- 150 γρ. άχνη,
- 1 βανίλια άρωμα λεμόνι,
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού.
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ,προσθέτουμε την άχνη και βανίλια, εγώ έβαλα με άρωμα λεμόνι,χτυπάμε στη δυνατότερη ταχύτητα να πήξει και να γίνει σαντιγύ.
- Ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα άλλα 3-4 λεπτά να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τέλος το γάλα με τον χυμό,χτυπάμε 5' πολύ καλά και βάζουμε σε παγωτομηχανή αν έχουμε,και το φτιάχνουμε ή σε μπολ με καπάκι ,όπως έκανα εγώ,και στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Βγάζουμε και χτυπάμε άλλες 3-4 φορές ακόμα να μην κάνει κρυστάλλους!!!Αφήνουμε όλ το βράδυ να παγώσει τελείως και σερβίρουμε με ότι προτιμάμε!!!Σιρόπι σοκολάτα,βύσσινο,καραμέλα ή ξηρούς καρπούς!!
Μια παραλλαγή της συνταγής για τσηζ κέικ με Φιλαδέλφεια είναι:1 πακέτο των 225 gr μπισκότα πτι μπερ,1 φακελάκι ΓΙΩΤΗΣ γκαρνί,1 ποτήρι γάλα(220 ml),200 gr βιτάμ,200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης,150 gr ζάχαρη 150 γρ.,300 gr κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια,2 κ.σ.κονιάκ,200 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο.
Λιώνουμε το βιτάμ το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών,τα μπισκότα τα κάνουμε τρίμματα.Κρυώνει το βιτάμ και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα στο ταψάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η μπισκοτένια βάση.
Σε μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου ΓΙΩΤΗΣ γαρνί και το γάλα 220 ml.Προσθέτουμε και τη μισή ζάχαρη 75 γρ. και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί το garni.
Σε μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη ,τα υπόλοιπα 75 γρ.Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι η κρέμα να αφρατέψει και να γίνει μια πολύ σφιχτή σαντιγί.Ρίχνουμε τη σαντιγί που φτιάξαμε στη σαντιγί garni και προσθέτουμε και το κονιάκ.Προσθέτουμε και την κρέμα-τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα τσιζ κέικ πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθούμε να στρώσουμε και να απλώσουμε ομοιόμορφα την κρέμα.Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2 ώρες.Μόλις σφίξει η κρέμα, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (αν θέλουμε αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο κονιάκ).Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει!!!!
Η συνταγή είναι από το σαιτ:Τα πάντα για τα παγωτά.