Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1936-mageirikesdiadromes.jpg
Ταραμοκεφτέδες



Παγωτό κρέμα με σού και σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός παγωτού και σοκολάτας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 κουτί μόρφατ κρέμα μεταλλικό κουτί.
  • 1 γάλα ζαχαρούχο,
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • άρωμα βανίλιας ,
  • 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.
  • Για τα σου:
  • 5 αυγά,
  • 75 γραμμάρια βούτυρο,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι,
  • 250 γραμμάρια νερό,
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • Για την σάλτσα σοκολάτας:
  • 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων,
  • μισό κουτί εβαπορέ γάλα,
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
Οδηγίες
  1. Παγώνουμε τα γάλατα και την κρέμα στο ψυγείο,τα χτυπάμε όλα μαζί με την ζάχαρη και το άρωμα για 20 λεπτά σε δυνατό χτύπημα.
  2. Το χτυπάμε δύο -τρείς φορές με σύρμα στην διάρκεια του παγώματος.Το αφήνουμε να παγώσει εντελώς και το βγάζουμε 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
  3. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό,το αλάτι ,την ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο γρήγορα.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  4. Βάζουμε με κουταλάκι η κορνέ μικρά σου σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν.Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά,Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
  5. Για την σάλτσα σοκολάτας:Λιώνουμε σε μπεν -μαρι τις σοκολάτες,προσθέτουμε το βούτυρο ,το εβαπορέ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά να στρώσει η σάλτσα.
  6. 4.Βάζουμε με ένα κουταλάκι παγωτό σε κάθε σου,τα βάζουμε σε μπολ βάζουμε από πάνω μπάλες παγωτού και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή