Παγωτό φράουλα λάιτ
- 1 γάλα εβαπορέ πολύ καλά παγωμένο {2:30 ώρες κατάψυξη}
- Ή 500 γρ. γάλα φρέσκο καλά παγωμένο
- μαρμελάδα φράουλα με φρουκτόζη {Ζωγράφος}
- Χτυπάμε πολύ καλά το παγωμένο γάλα να γίνει σαν σαντιγί .
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα ,συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά μας .
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης .
- Εγώ έβαλα πλαστική μεμβράνη φαγητού στην φόρμα μου και την έκλεισα απάνω .
- Άφησα το παγωτό όλη νύχτα στην κατάψυξη ,σερβίρω με φράουλες.
Δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα, μόλις παγώσει, είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με morfat φυτική σαντιγί στο τενεκεδάκι.
Μαρμελάδα βάζουμε της αρεσκείας μας ,με βύσσινο θα είναι πολύ ωραίο!
Η αρχική συνταγή εδώ : http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-strawberry-ice-cream.html
Δεν έβαλα γάλα καρύδας ,δεν βρήκα, και μέλι επίσης δεν χρειάζεται είναι αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα !