Παγωτό ελαφρύ με φρουκτόζη
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
- 1 φλ. γάλα,
- 1/2 φλ. φρουκτόζη Ζωγράφος,
- 1/2 φλ. κουβερτούρα 70% κακάο,λιωμένη,
- 2 κ.γλ. άνθος αραβοσίτου βανίλια,
- 1-2 βανίλιες,
- 3 αυγά χωρισμένα,κρόκους-ασπράδια.
- Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την φρουκτόζη.Βάζουμε το γάλα με το άνθος και την κουβερτούρα σε κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς!σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγών-φρουκτόζης συνεχίζοντας το ανακάτεμα να δέσει το μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα παγωτού και μετά το χτυπάμε στο μίξερ 5' και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες(α) σε σαντιγί ,τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.Αφού κρυώσει καλά την προσθέτουμε στο μείγμα παγωτού,χτυπάμε πολύ καλά ξανά όλα μαζί και αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ,βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.