Παγωμένο τσάι
- Ένα φακελάκι μαύρο τσάι ή και άλλο της αρεσκείας μας.
- Ζεστό νερό
- κρύο νερό,
- παγάκια,
- ζάχαρη.
- λεμόνι χυμό και φέτα.
- Βράζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό, το βάζουμε σε μεγάλο ποτήρι.
- Βυθίζουμε το φακελάκι του τσαγιού μέσα και το αφήνουμε 5 λεπτά.
- Το ζουλάμε λίγο με το κουταλάκι να βγάλει όλο το χρώμα του.
- Βάζουμε 3-4 κουταλάκια ζάχαρη και την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε κρύο νερό και γεμίζουμε το ποτήρι στα 3 / 4, συμπληρώνουμε με παγάκια, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και στολίζουμε το ποτήρι με φέτα λεμονιού!
- Η ζάχαρη εξαρτάται από το ποτήρι, πόσο μεγάλο θα είναι και επίσης πόσο γλυκό θέλουμε το τσάι.
- Επίσης μπορούμε να βάλουμε 2 φλιτζανάκια βραστό νερό και να κάνουμε 2 τσαγάκια με τον ίδιο φάκελλο τσαγιού.
- Και για τον χυμό του λεμονιού ισχύει το ίδιο, τον βάζουμε ανάλογα με το γούστο μας!
- Παρόμοια συνταγή: Αρωματικό κρύο τσάι