Ορεκτικά με αγγούρι
Για τα αγγουράκια ιστιοπλοϊκά:
- αγγούρια μέτρια,
- τυρί κρέμα,
- μαϊντανό συν για γαρνίρισμα,
- καρότα χοντροτριμμένο συν για γαρνίρισμα,
- πιπεριά πράσινη ή κομμένη σε μικρά κυβάκια,
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη ή θυμάρι,
- τυρί του τόστ,
- λάδι,
- 1 μεγάλη οδοντογλυφίδα ή καλύτερα ξυλάκι για σουβλάκια κομμένο στη μέση.
Για το φιδάκι:
- αγγούρια μέτρια,
- ρίγανη,
- λάδι,αλάτι
- κομματάκια κόκκινης πιπεριάς ή καρότου για γλώσσα,
- 1/2 ελιά ή πάστα ελιάς για μάτι.
- Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια μας, αφαιρούμε λίγη από τη φλούδα τους, τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος, βγάζουμε λίγη από τη σάρκα τους που την προσθέτουμε στην γέμιση.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε τυρί κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Γεμίζουμε κάθε αγγουράκι με την γέμιση, πασπαλίζουμε απάνω με μαϊντανό, καρότο.
- Παίρνουμε μια φέτα τυρί του τοστ και την περνάμε προσεκτικά στο ξυλάκι να σχηματίσουμε τα πανιά του ιστιοπλοϊκού μας, στερεώνουμε καλά στο κέντρο του αγγουριού. Βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε σχηματίζουμε κύματα με μαγιονέζα στην πιατέλα μας την ώρα που θα τα σερβίρουμε!
- Για τα φιδάκια: Κόβουμε φέτες κάθε αγγουράκι και κάθε φέτα στην μέση. Συναρμολογούμε βάζοντας αντίθετα κάθε φετούλα.
- Στην πρώτη φέτα θα βάλουμε μισή ελιά ή λίγη πάστα ελιάς να σχηματίσουμε το μάτι και δυο μικρά κομματάκια πιπεριάς ή καρότου για γλώσσα του φιδιού.
Είναι ωραία ιδέα για παιδικό πάρτυ και για μπουφέ!