Ομελέτα ρολό
- 8 αυγά,
- 1 φλ. γάλα,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 1/2 φλ. αλεύρι,
- 1 κόκκινη πιπεριά,
- 1 πράσινη πιπεριά,
- 2 μέτριες πατάτες σε λεπτές λωρίδες,
- 1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν,
- 1 φλιτζάνι τυρί του τόστ τριμμένο,
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,(προαιρετικά),
- αλατοπίπερο, ρίγανη.
- Ντύνουμε την λαμαρίνα της κουζίνας μας με λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες μας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη, λάδι, το αλεύρι, τις πιπεριές, κρεμμυδάκια (προαιρετικά), ζαμπόν και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο,ψήνουμε 20-25 λεπτά να ροδίσει η ομελέτα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα ή σαλάτα εποχής.