Ομελέτα με φρέσκα κουκιά

Μια νόστιμη ομελέτα με κουκιά και λουκάνικο χωριάτικο! Μας την έφτιαχνε η μητέρα μου, την ρώτησα κάποιες λεπτομέρειες και σας την προτείνω!
- 1/2 κ. κουκιά καθαρισμένα,
- λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες,
- 6-7 αυγά,
- άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο,
- 1/2 φλ. τύρι τριμμένο,
- λίγο λάδι,
- αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε-πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε 5 λεπτά,τα στραγγίζουμε.
- Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το τυρί,άνηθο και αλατοπίπερο. Εγώ πρόσθεσα και 1/2 φλ. γάλα στα αυγά να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε τα κουκιά και αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από κάτω,με ένα μεγάλο πιάτο τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα εποχής!
Επειδή το τηγάνι είναι μεγάλο και τα υλικά αρκετά ίσως σας χαλάσει αν τη γυρίσετε με πιάτο μπορείτε να την μεταφέρετε όπως είναι ΜΕ το τηγάνι στο φούρνο και να συνεχίσετε το ψήσιμο στο γκριλ να ροδίσει και από πάνω! Εγώ έτσι την έψησα!