Μυρμηγκάτο
Για την ζύμη:
- 6 αυγά,
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι,
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
- 1/2 πακέτο βιτάμ μαλακό.
- 1 φλιτζάνι τρούφα.
- 1 μπέκιν,
- 2 βανίλιες.
Για το σιρόπι:
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 2 φλιτζάνια νερό.
Για το γλάσσο:
- 4 κουταλιές σούπας κακάο,
- 2 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουρ,
- 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
- 1 κουταλιά σούπας βιτάμ,
- 1 ποτήρι του νερού νερό.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός της τρούφας)καλά .Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα.
- Προηγουμένως βράσαμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και το αφήσαμε να κρυώσει.
- Μετά το ψήσιμο σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το γλυκό μας. Πρέπει να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
- Για το γλάσσο: Ανακατεύουμε το κακάο με το κόρν –φλάουρ και προσθέτουμε τα 3/5 του νερού και τα ανακατεύουμε καλά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη και το βιτάμ,μόλις χλιαραίνουν προσθέτουμε το μείγμα κόρν -φλάουρ και κακάου. Ανακατεύουμε καλά ,θα γίνει μια απαλή κρέμα,και γλασσάρουμε το γλυκό μας μαυτήν!