Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυρμηγκάτο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό με τρούφα και γλάσο σοκολάτας από την φίλη μου τη Νούλα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη:

  • 6 αυγά,
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι,
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
  • 1/2 πακέτο βιτάμ μαλακό.
  • 1 φλιτζάνι τρούφα.
  • 1 μπέκιν,
  • 2 βανίλιες.

Για το σιρόπι:

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 2 φλιτζάνια νερό.

Για το γλάσσο:

  • 4 κουταλιές σούπας κακάο,
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουρ,
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά σούπας βιτάμ,
  • 1 ποτήρι του νερού νερό.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός της τρούφας)καλά .Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα.
  3. Προηγουμένως βράσαμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και το αφήσαμε να κρυώσει.
  4. Μετά το ψήσιμο σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το γλυκό μας. Πρέπει να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
  5. Για το γλάσσο: Ανακατεύουμε το κακάο με το κόρν –φλάουρ και προσθέτουμε τα 3/5 του νερού και τα ανακατεύουμε καλά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη και το βιτάμ,μόλις χλιαραίνουν προσθέτουμε το μείγμα κόρν -φλάουρ και κακάου. Ανακατεύουμε καλά ,θα γίνει μια απαλή κρέμα,και γλασσάρουμε το γλυκό μας μαυτήν!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή