Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3441-soupiesxorta.jpg
Σουπιές με μυρωδιές



Μπρόκολο με λαζάνια σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα όμορφο πρώτο πιάτο αλλά και για κυρίως. Ίσως να είναι και ένας τρόπος για να τρώνε αυτό το τόσο θρεπτικό λαχανικό οι δύσκολοι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
  • 8-10 φύλλα λαζάνια
  • 2 αυγά
  • 3-4 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
  • 100 γραμ. τυρί Gouda (τριμμένο)
  • 100 γραμ. τυρί Emental (τριμμένο)
  • Αλάτι –Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 300 ml ζεστό γάλα
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (ή πυρέξ). Βράζουμε για 5’λεπτά σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια . Ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει το μπρόκολο (τις φουντίτσες) για 2 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  2. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα να πάει παντού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην μας καεί το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα  ρίχνουμε το γάλα ζεστό και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 3 λεπτά)
  3. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους, τα τυριά, αλάτι- πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μπέικον αφού προηγουμένως το έχουμε τσιγαρίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι (άνευ λιπαρής ουσίας) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τέλος χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις για να ενσωματωθεί στο μίγμα του σουφλέ.
  4. Στο βουτυρωμένο μας πυρέξ στρώνουμε μια στρώση τα μισά λαζάνια, και από πάνω το μισό μίγμα του σουφλέ, πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα και στρώνουμε τα άλλα μισά λαζάνια και το υπόλοιπο σουφλέ.
  5. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το βάλετε και σε ατομικά σκεύη για σουφλέ, όπως και μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς με τα τυριά. Εγώ αυτή τη φορά ανακάτεψα και φουντίτσες κουνουπιδιού.

 Εάν η κρέμα είναι σφικτή, προσθέσετε λίγο γάλα εβαπορέ ή λίγη κρέμα γάλακτος

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011
Τι λαχταριστό είναι αυτό το σουφλέ!!!! Το γάλα, Βησαρία, είναι εβαπορέ;
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ το σουφλέ Βησαρία!!!με πολύ ωραία υλικά!!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικο ειναι ,το εχω φτιαξει παλαιοτερα,μπραβο για την συνταγη!
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011
Tο γάλα που γράφω στα υλικά της συνταγής είναι φρέσκο Ηλιάννα,αλλα αν μας βγεί σφικτή η κρέμα προσθέτω εβαπορέ.
Μεταφορά στην κορυφή