Μπριζόλες με σάλτσα λαχανικών
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 μέτριο καρότο
- 1 πατάτα
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 150 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζεστό νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι.
- Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζουμε το καρότο, την πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάμε για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπριζόλες, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο.
- Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, σκορπίζουμε το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας , σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.
Συνταγή από τη Νίκη Χρυσανθίδου