Μπουρεκάκια
Τραγανά πεντανόστιμα, πάντα ευπρόσδεκτα τα μπουρεκάκια με το απίθανο φύλλο σαν αφρός, που λιώνουν στο στόμα. Όταν τα φτιάξετε κάντε αρκετά γιατί θα εξαφανιστούν.
- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό .
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 σφηνάκι τσίπουρο, η τσικουδιά.
- 1/2 κουταλάκι μπέκιν.
- 2 κουταλιές σούπας λάδι.
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι.
- Νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Νισεστέ για εύκολο άνοιγμα φύλλου.
Για τη γέμιση.
- 200 γραμμάρια φέτα.
- 1 αυγό.
- Πιπέρι.
- Δυόσμο.
- Βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το λάδι και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το τσίπουρο η την τσικουδιά , το αλάτι, το μπέκιν και το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ενώ ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη σαν το λωβό του αυτιού .
- Την ζυμώνουμε καλά , και την πετάμε από ψηλά με δύναμη στον πάγκο 3-4 φορές. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ηρεμήσει για 2 ώρες περίπου.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί, το αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι.
- Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με νισεστέ, και κόβουμε με ποτηράκι κρασιού αν τα θέλουμε μικρά η με ποτήρι νερού για μεγαλύτερα.
- Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από το μείγμα τυριού ,κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μέτρια φωτιά.
- Τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί , και μετά στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε.
Το ίδιο φύλλο μπορούμε να κάνουμε με γέμιση κιμά, κοτόπουλου ή ότι άλλο θέλουμε.