Μπουγιουρντί... και να καίει
- 2 μεγάλες χοντρές ροδέλες ντομάτας
- 2 χοντρές φέτες τυρί Φέτα
- Ρίγανη
- Μπούκοβο
- Πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- Σε πυρίμαχο μικρό σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε την 1η ροδέλα ντομάτας, μετά επάνω τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και μπούκοβο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία: ντομάτα, φέτα, ρίγανη μπούκοβο.
- Τελειώνουμε πασπαλίζοντας πάπρικα γλυκιά και ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 230 C για 15-20 λεπτά.
Μια παραλλαγή της συνταγής από την Dafni
Τα υλικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και με προσθήκη κέτσαπ και πιπεριάς !
- Αν δεν επιθυμούμε το μπουγιουρντί καυτερό μπορούμε να μην βάλουμε μπούκοβο και να προσθέσουμε μόνο πάπρικα γλυκιά.
- Αν το θέλουμε λιγότερο καυτερό, μπορούμε να μην προσθέσουμε τα σποράκια της καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αλλά μόνο την τριμμένη σάρκα της.
Υπάρχει στο site μας παρόμοια συνταγή για Μπουγιουρντί
τις προαλλες που... δεν το φαγαμε το εβαλα στο ψυγειο και μετα στο μουλτι. η ποιο τελεια αλοιφη που φαγαμε ποτε!!!!