Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα 2
Για τη ζύμη μπισκότων:
- 600-700 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο,
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη,
- 225 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
- 225 ml. κρέμα γάλακτος,
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
- 2 αυγά,
- 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 1 φακελάκι μπέικν πάουντερ.
Γλάσο:
- 200 γρ. τυρί κρέμα,
- 2 κ.σ. γάλα,
- 1 βανίλια,
- 400 γρ. άχνη,
- χρώματα ζαχαροπλαστικής,λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα,τρούφα.
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά άχνη και βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά 1-1,τη βανίλια, συνεχίζουμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε μολ ενώνουμε το αλεύρι, μπέικιν και αλάτι.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπάμε φτιάχνουμε μαλακή ζύμη, από κάποιο σημείο και μετά σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια εκτός κι αν έχουμε μίξερ με εξάρτημα ζυμώματος. Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη μας.
- Αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο, με κόπτες μπισκότων κόβουμε διάφορα σχέδια, ψήνουμε στους 180ο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το τυρί κρέμα καλά στο μίξερ, ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τέλος την άχνη. Φτιάχνουμε πηχτό γλάσο, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμη άχνη.
-
Αν θέλουμε να χρωματίσουμε το γλάσο μας το χωρίζουμε σε μπολάκια και ρίχνουμε το χρώμα που προτιμάμε, ανακατεύοντας καλά και γλασάρουμε τα κρύα μπισκότα μας όπως μας αρέσει. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας με λευκό γλάσο, να τα πασπαλίσουμε με τρούφα, smarties, να κάνουμε γραμμούλες στα δέντρα με μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα (εγώ έβαλα μερέντα που έβαλα σε κορνέ) το περίγραμμα στα αγγελάκια επίσης.
Τα υλικά που σας δίνω φτιάχνει πάρα πολλά μπισκότα, μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση που βγαίνουν γύρω στα 25-28 μπισκότα, ανάλογα το σχέδιο.
Καλές γιορτές!