Μπισκοτάκια με σοκολάτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 240 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας.
- 350 γραμμάρια ζάχαρη καστανή.
- 3 αυγά.
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες.
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ.
- 1/2 κουταλάκι αλάτι.
- 1 βανίλια.
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τ αυγά,και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το μίξερ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ ,ρίχνουμε το αλάτι, και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα υγρά υλικά μέσα στα στερεά, και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας,και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Η ζύμη μας είναι πολύ απαλή και δεν πλάθεται. Αν θέλουμε να πλάθεται θα προσθέσουμε αλεύρι,αλλά τότε τα μπισκοτάκια δεν θα είναι αφράτα και μαλακά.
- Σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί,ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη αραιά γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε στους 160 με αέρα για 10 λεπτά.
Σχόλια
εύκολα και ωραία μπισκοτάκια!!
πολύ ωραία και εύκολη συνταγη...σου είναι εύκολο να μου πεις ποσα περίπου μπισκότα κάνουμε με τα υλικά που μας έδωσες???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
Πολύ ωραία και νόστιμα τα μπισκότα σου. Τα έφτιαξα με ασπρη και μαύρη σοκολάτα και έγιναν φανταστικά.