Μπισκότα Καντά
Για τη ζύμη
- 4 κροκους ,
- ½ κ γ σόδα,
- 250 γρ. νερό ,
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ,
- 4 κ σ ξύδι,
- 800 γρ. αλεύρι ,
- 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση :
- 100 γρ. φυτινη ,
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη ,
- 100 γρ. αλεύρι ,
- 2 βανίλιες
Για το άλειμμα 200 γρ. βούτυρο
- Για τη γέμιση: τριβουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
- Για τη ζύμη: Βούτυρο και αλεύρι μαζι το ανακατεύουμε τρίβοντας, κανουμε λακούβα και βάζουμε ολα τα υλικά και κανουμε τη ζύμη μας.
- Την κόβουμε στα τρια για να κάνουμε 3 ρολά και τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
- Μετά βγάζουμε, ανοίγουμε 3 φύλλα, αλείφουμε με βούτυρο όλα τα φύλλα , οποτε μας χρειαζεται 200 γρ βούτυρο ακόμα για το άλειμμα.
- Μετά από κάθε άλειμμα το αφηνουμε τουλάχιστον 1/2ωρα να ξεκουράζεται η ζύμη.
- Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε στο κάθε ένα το 1/3 της Γεμισης, και τυλιγουμε ρόλο. ‘Ετσι έχουμε 3 ρολά.
- Απο πανω απλώνουμε κρόκο αυγού και τα κόβουμε σε κομματάκια
- ψηνουμε σε 200 βαθμούς, μεχρι να ροδιζουν καλα, πρεπει να ειναι πολυ τραγανο.