Μπαμπανάτσα με κρεμμυδόφυλλα
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα.
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα σκληρή πικάντικη.
- 1/2 κούπα τραχανά γλυκό η σιμιγδάλι ψιλό.
- 1/2 κούπα λάδι.
- 2 αυγά.
- Άνηθο, Μαϊντανό.
- Πιπέρι, Αλάτι
Για το χυλό.
- 2 ποτήρια νερού αλεύρι μαλακό.
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 ποτήρι αλεύρι καλαμποκίσιο λευκό.( αν δεν βρίσκουμε, βάζουμε αλεύρι χωριάτικο σταρένιο)
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
- 1 γιαούρτι πρόβειο των 240 γραμμαρίων.
- Χλιαρό νερό
- 1/2 ποτήρι ξινόγαλα.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ όλα τα κρεμμυδόφυλλα, και τους βολβούς από το ένα ματσάκι μόνο.
- Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι πιπέρι και τον τραχανά η το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα .
- Κοσκινίζουμε τα άλευρα, και προσθέτουμε σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, γιαούρτι , ξινόγαλα ,αλάτι και χλιαρό νερό , και κάνουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
- Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε το μισό χυλό. Στρώνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με το χέρι μας ,και το πατάμε ελαφρά. Αραιώνουμε με λίγο νερό τον υπόλοιπο χυλό και τον ρίχνουμε επάνω να σκεπαστεί καλά το μείγμα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Το ύψος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνάει το ένα δάχτυλο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια περίπου ώρα ,στην τελευταία σχάρα με αντιστάσεις Η πίτα πρέπει να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί καλά η κάτω πλευρά .