Μπακαλιάρος με καυκαλήθρες και μυρώνια
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 μεγάλο φιλέτο υγράλατου μπακαλιάρου .
- 1/2 κιλό καυκαλήθρες.(προτιμείστε άγριες αν βρείτε, διαφορετικά σπαρτές)
- 1 ματσάκι μυρώνια.
- Λίγες παπαρούνες (Αν βρείτε).
- 1/3 από ένα ματσάκι άνιθο.
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
- 1 κούπα λάδι.
- 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη.
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
Οδηγίες
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες.Αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Αφαιρούμε αν θέλουμε το δέρμα του με προσοχή.
- Καθαρίζουμε τις καυκαλήθρες και τις πλένουμε πολύ καλά.Το ίδιο κάνουμε και με τα μυρώνια. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι,και προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.Εξακολουθούμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα πλυμένα και κομμένα χόρτα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο, και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι να πέσουν τα χόρτα.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά . Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου αφού τα στίψουμε ελαφρά με τα χέρια μας ανάμεσα στα χόρτα, και βράζουμε για άλλα 15 -20 περίπου λεπτά. Στο διάστημα του βρασμού προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο καυτό νερό.
- Ελέγχουμε αν το φαγητό έχει αλάτι και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Υπολογίζουμε τον χρόνο έτσι ώστε να βράσουν και τα δυο σωστά. Τα χόρτα δεν πρέπει να λιώσουν και το ψάρι να μην παραβράσει γιατί θα στεγνώσει, και δεν θα είναι ζουμερό.
Σχόλια
εεεεε τι να σου γραψω τωρα με εχεις στειλει στο βουνο για χορτα κ.λ.πμπραβο σου1!!!!!!!!!!!!!!!το κανω κι εγω ετσι και γινεται χαμος
Τζένη πολύ νόστιμο το φαγητό σου,εκτός από μυρώνια και καυκαλήθρες έβαλα και λίγο σπανάκι,έγινε πεντανόστιμος ο μπακαλιάρος!
Αλέκα αν μπορείς να βρεις τα χόρτα αυτά στο βουνό τι να πω??? Είσαι από τις τυχερές!!Θα μοσχοβολήσει το σπίτι....άσε από νοστιμιά...Βασιλική μου χαίρομαι που σάρεσε το φαγητό.Έβαλες και τη δική σου πινελιά με το σπανάκι....μπράβο!!!
εγω παντα οταν πηγαινω για χορτα και βρισκω αγρια τσιγαριστα χορτα,ετσι τα λεμε στον τοπομας τα χορτα που ειναι για πιτες και φαγητο,τα μαζευω και τα εχω παντα στην καταψυξη.Μαζευω επισης και παπαρουνες γι,αυτη τη δουλεια τα ριχνω και στις σουπιες επισης μαζι βεβαια με λιγο σπανακι και σεσκουλα λιγες τσουκνιδες κ.λ.π.οπως λεει και η φιλη μας Βασιλικη