Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μουστοκούλουρον το Παραδοσιακόν

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά

1500 γρ . περίπου αλεύρι

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι πετιμέζι

μισό ποτήρι μέλι

μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι σόδα

1 ποτήρι χλιαρό νερό

κανέλα , γαρύφαλλο τριμμένα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το γαρίφαλο , την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ

Κάνετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε το λάδι

Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ ή τον χυμό πορτοκαλιού , το προσθέτετε ζυμώνοντας καλά

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύετε μέσα το μέλι και το πετιμέζι και τα προσθέτετε στο μείγμα .

Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ( εάν χρειάζεται προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι ) .

Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλά σχήματα , τα τοποθετείτε στο ταψί προσέχοντας να μην κολλάνε μεταξύ τους και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιώστε το πετιμέζι με μούστο αντί νερό

Αν θέλετε μαλακά μουστοκούλουρα , μόλις τα ξεφουρνίσετε , αφήστε λίγο να κρυώσουν και κλείστε σε ένα τάπερ

Η συνταγή γίνεται και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , αν θέλετε να αποφύγετε την σόδα

Πετιμέζι θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ και σε βιολογικά προϊόντα

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Βράστε 3 ποτήρια μούστο μέχρι να μείνει ένα ποτήρι

Αυτό είναι το πετιμέζι

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο κουλουράκι για μικρούς και μεγάλους!!
Μεταφορά στην κορυφή