Μοσχαρίσιο συκώτι με κρασί μαρσάλα

Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο με συκώτι, κρασί μαρσάλα, μπαλσάμικο και …..ιταλικές νότες!
- Μισό κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε μπουκιές κομμένο
- Μισή κούπα αλεύρι
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλ/μενο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Μισή κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη με λίγο κονιάκ
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- Γλάσο μπαλσάμικο (προαιρ.)
- Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το αλευρώνουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι μερικές κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά. Βάζουμε και το συκώτι με το σκόρδο να σοταριστεί και αυτό καλά από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και το αφήνουμε για λίγο πάνω στη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τέλος το γλάσο μπαλσάμικο πάνω στο συκώτι , αν βάλετε, και σερβίρουμε.
Σε συνταγή του Β. Δρίσκα.