Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μοσχαρίσια κρεατόσουπα με λαχανικά βελουτέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα που μπορεί να σταθεί και σε επίσημο τραπέζι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 με 6 άτομα
  •      1½ κ. μοσχαρίσιο κρέας με κόκκαλα (σιδηρόδρομο) κομμένο σε κομμάτια +  κόκκαλα      μοσχαρίσια ή έναν κύβο κρέατος
  •     4 καρότα
  •     2 μεγάλα κρεμμύδια
  •     3 πατάτες
  •     1½ στέλοχος  σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες
  •     2 ντομάτες  ξεφλουδισμένες
  •     1 φλ. Ελαιόλαδο
  •     1 φύλλο δάφνης
  •     1 καυτερή πιπεριά (προαιρ.)
  •     Χυμό από ½ λεμόνι
  •     Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας μας καλά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2.  Σε  βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, σε 2 δόσεις το σοτάρισμα.
  3. Σε κατσαρόλα έχουμε ρίξει  αρκετό νερό και το έχουμε στη φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα στο βραστό νερό το σοταρισμένο μας κρέας, το αλατοπιπερώνουμε  και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μισή ώρα και αν χρειάζεται το ξαφρίζουμε.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τη δάφνη, το καυτερό, το σέλερι και το υπόλοιπο λάδι. Το νερό να είναι αρκετό  γιατί η σούπα μας θα βράσει σε σιγανή φωτιά,  για περίπου 2,5 ώρες.
  5. Αφαιρούμε με λαχανικά μας και σουρώνουμε τη σούπα μας από τα κόκκαλα. 
  6. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τον καθαρισμένο ζωμό, τα λαχανικά αφού  έχουμε αφαιρέσει τη δάφνη και μέσα στην κατσαρόλα τα πολτοποιούμε όλα μαζί με το μίνι πίμερ, αν δεν έχουμε βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε. Το πόσο αραιή ή πηκτή θέλετε τη σούπα εξαρτάται από σας. Αν είναι πηκτή, προσθέστε ζεστό νερό και ξαναβράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, για ένα 10λεπτο ακόμα. Διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ξεχωριστά από το κρέας μας. Το κρέας μας το βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι από πάνω, καθώς και το χυμό μισού λεμονιού, τέλος το περιχύνουμε με λίγο ωμό λάδι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή του Γιώργου Τσιλιγκίρη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή