Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα
- 1&1/2 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο.
- 8 πιπεριές (πράσινες,κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες) σε λωρίδες.
- Λίγο σέλερι σε κομμάτια.
- 2 καρότα κομμένα σε μπαστούνια.
- 3 ντομάτες ώριμες σφιχτές σε φέτες χοντρές.
- 4 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες.
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο.
- 3 σκελίδες σκόρδο.
- 1 ποτηράκι κρασί ροζέ η άσπρο.
- 1/2 κούπα λάδι.
- 5-6 ασπρομανίταρα (προαιρετικά)
- Αλάτι, Πιπέρι.
- 3 κόκκους μπαχάρι.
- Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το πλένουμε καλά. Το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά το κρέας με το λάδι ,σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σοτάρουμε για λίγο, και σβήνουμε με το κρασί.
- Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα η σε κάποιο σκεύος με καπάκι, και προσθέτουμε σ αυτό όλα τα λαχανικά .Προσθέτουμε αλάτι,και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 2 με 2&1/2ωρες .
- Ελέγχουμε ενδιάμεσα , χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
- Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, το φαγητό είναι έτοιμο.
- Τα λαχανικά τα περνάμε αν θέλουμε στο μπλέντερ, και τα δένουμε με κορν φλαουρ. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια υπέροχη σάλτσα για πιλάφι η πουρέ.
Το φαγητό αυτό γίνεται απίθανο και με ποικιλία κρεάτων π.χ χοιρινό, μοσχάρι,και αρνί. Αν το ψήσουμε σε πήλινο η νοστιμιά του είναι μοναδική.