Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2603-karydes.jpg
Καρύδες



Μοσχάρι λεμονάτο

recipe image
Προστέθηκε απόΡοδάνθη, Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1   κιλό   μοσχάρι  σε  κομμάτια
  • αλάτι,  πιπέρι,
  • ρίγανη,
  • αλεύρι
  • Λάδι   για  το  σωτάρισμα  ενα   φλιτζάνι
  • 1   ποτήρι   του   κρασιού  λευκό   ξηρό
  • Χυμός   2   λεμονιών
  • 1/2  ποτήρι   νερό   ίσως  και  λίγο παραπάνω
  • πατάτες
Οδηγίες

 

1.   Αλατίζουμε,  πιπερώνουμε  και   ρίχνουμε   ρίγανη   στα   κομμάτια   μας.

2. Τα   αλευρώνουμε   και   σε   βαθύ   τηγάνι   που  εχει   ζεσταθεί καλά   το  λάδι,   σωτάρουμε   πολύ   καλά  τα   κομμάτια  μας ( όπως  στη    φωτογραφία  δηλαδή   ειναι  πολύ  καλά  τηγανισμένα αλλά   εχουν  αίμα  ακόμη   εσωτερικά )

3. Τα    τοποθετούμε   σε   κατσαρόλα,    ρίχνουμε   το   κρασί,  το   χυμό   λεμονιού   και   το   νερό   και   τα   αφήνουμε   να   μαγειρευτούν   περιπου   20   με  30  λεπτα  εώς  ότου το   κρεας   να είναι   μαλακό.

4. Στη συνέχεια ρίχνω τις πατάτες μου και συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονική συνταγή αυτή και πολύ νόστιμη. Τη χρειαζόμασταν!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν τόσο λίγο θέλει ψήσιμο.
Πάντως εγώ τη ρίγανη τη βάζω στο τέλος στα φαγητά μου, για να μην πικρίσουν.
Συμβουλή της μητέρας μου.
Σχόλιο από Ροδάνθη , Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Έχεις δίκαιο τελικά Ηλιάννα ξέχασα να αναφέρω οτι μετά το μισάωρο ρίχνω τις πατάτες μου και μαγειρεύεται πάλι ενα τέταρτο με 20 λεπτά
Μεταφορά στην κορυφή