Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κομμάτι σπαλονουά περίπου 1,5 κιλό
- Λίγο λάδι
- Λίγο αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 2 κλωνιά σέλερυ ψιλ / να
- 2 καρότα σε κύβους
- Μερικά μανιτάρια ( προαιρ. )
- 1 κ.γλ. φρ . Θυμάρι
- 1 κούπα κρασί κόκκινο
- 1 κούπα ζωμό κρέατος ή κύβος σε νερό
- Μερικές πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και βρασμένες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε .
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας , να ροδίσει καλά .
- Αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο , το σέλερι , τα καρότα , τα μανιτάρια , το θυμάρι και τα σοτάρουμε καλά .
- Βάζουμε στη γάστρα το κρέας με τα λαχανικά , περιχύνουμε με το κρασί και το ζωμό και ψήνουμε στους 150ο κελσίου για 2 ώρες .
- Ρίχνουμε και τις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα ακόμα . Προς το τέλος ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ή βάζουμε το γκριλ και αφήνουμε να ροδίσουν οι πατάτες .
Σχόλια
Πλούσιο φαγητό, γεμάτο από εμφάνιση, άρωμα, γεύση!!!
Υπεροχο φαγητο!
Λαχταριστό και υγειινό φαγητάκι!