Μι λ φεϊγ
- 2και μισό πακέτα σφολιατίνια.
- 2 κουτιά γάλα εβαπορέ μεγάλα.
- Τα 2 κουτιά από το γάλα με νερό.
- 2 βανίλιες άρωμα,
- 1 και μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- 1 βιτάμ .
- 3 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κορν-φλάουρ
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ. Χτυπάμε ελαφρά τ αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ,βάζουμε τα 2 κουτιά γάλα και το νερό,τις βανίλιες,τη ζάχαρη,και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
- Σένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια και ρίχνουμε επάνω την μισή ποσότητα κρέμας,.
- Συνεχίζουμε με άλλη στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα.
- Επάνω στην κρέμα τρίβουμε μερικά σφολιατίνια,και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
Αρκετές συνταγές για μιλφέιγ! εδώ