Μηλοπιτάκια νηστίσιμα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο.
- 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού.
- Ελάχιστο αλάτι.
- 3&1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει.
- Ζάχαρη άχνη, και κανέλα για πασπάλισμα.
- Για την γέμιση.
- 2 μεγάλα μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
- 1/2 κουταλάκι κανέλα.
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- 2/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα.
- 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές.
Οδηγίες
- Τρίβουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Βάζουμε στην φωτιά τα τριμμένα μήλα με την ζάχαρη ,και ανακατεύουμε να εξατμισθεί το νερό τους και να γίνουν περίπου σαν μαρμελάδα.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά τα καρύδια και τις σταφίδες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι, και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι . Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε απαλά , χωρίς να παιδέψουμε την ζύμη.
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά πιτάκια, και βάζουμε στο κάθε ένα , λίγο από το κρύο μείγμα των μήλων με το κουταλάκι.
- Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, και τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια
πολύ νόστιμα φαίνονται πόσα περίπου κομμάτια βγένουν?
Πολύ ωραία Τζένη!!νόστιμη-μυρωδάτη γέμιση!!Μπράβο!
Βγαίνουν περίπου 30 μικρά μηλοπιτάκια, Ελένη.Αν τα κάνεις μεγαλούτσικα θα σου βγουν λιγότερα.
σε ευχαριστώ πολύ σίγουρα μια απ αυτές τις μέρες θα τα κάνω :-))!!
Μπραβο Τζενη με τα ωραία σου αλλα εμενα μου άρεσε και το πιατο με τα ωραια ανοιξιατικα λουλουδια !!!!!!!!!!!!στειλε μου σε παρακαλω μηλοπιτακια αλλα μαζι μ'αυτο το πιάτο για να το βάλω στον τοιχο με τα υπολοιπα που εχω.......χιχιχιχι
πολύ νόστιμα!!θα ειναι Τζενη μου!!θα δοκιμαστουν γρηγορα!!
Πάρτην όπως είναι, Gaknis στην προσφέρω με αγάπη!!!
Θαυμάσια!!
Τα έκανα σήμερα και έγιναν Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Α..τέλεια γεύση και πανεύκολα,βέβαια δεν τα έκανα μισοφέγγαρο δεν μπορούσα αλλά η γεύση μετράει,Μπράβο!!
μολις τα δοκιμασα εγιναν φανταστικα τα μισοφεγγαρα δεν τα πετυχα οπως εσυ αλλα εγιναν μισοφεγγαρα αλλα πανσεληνατα παντως τρωγονται μπραβο σου και παλι!!!!!!!!!!!!
Κορίτσια χαίρομαι που σας έγιναν όμορφα τα μηλοπιτάκια!όσο για το σχήμα του μισοφέγγαρου , η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δυσκολεύομαι λίγο στο πλάσιμο γιατί η ζύμη αυτή σπάει,αλλά με λίγη υπομονή πλάθονται.Όμως αυτή είναι λεπτομέρεια , γιατί μια χαρά είναι και πανσεληνάτα όπως λές Gaknis η γεύση δεν αλλάζει.Ίσως μάλιστα είναι και πιο εμφανίσιμα ετσι!!