Μηλόπιτα της Μπιάνκας
- 700γρ μήλα κομπόστα από το βάζο έτοιμο
ζύμη μαγιάς
- 250 γρ αλεύρι
- 8 γρ μαγιά ξερή
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 ml γάλα ζεστό
ζύμη πάστας Φλώρας
- 40 γρ ζάχαρη
- 80 γρ μαργαρίνη λίγο μαλακή
- 120 γρ αλεύρι
για το άλειμμα
- μαρμελάδα βερίκοκο ζεστή
- Βάζουμε τα υλικά για την ζύμη μαγιάς στην λεκάνη του μίξερ και κάνουμε μια ζύμη μαλακιά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει .
- Βάζουμε τα υλικά για την πάστα Φλώρα σε μια λεκάνη και το ζυμώνουμε με τα χέρια . Το κάνουμε ενα μπαλάκι και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο .
- Όταν φουσκώσει η ζύμη της μαγιάς , προσθέτουμε και την ζύμη πάστα φλωρας και τα ζυμώνουμε μαζί με τον γάντζο του μιξερ . Αφήνουμε παλι για 30 λεπτα να φουσκώσει .
- Ανάβουμε τον φούρνο στος 180 βαθμούς .
- Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα 30αρα με στεφάνι .
- Ξαναζυμωνουμε την ζύμη , κρατάμε 2 μπαλάκια μέγεθος σαν μανταρίνι και το υπόλοιπο το ανοίγουμε φύλλο .
- Το βάζουμε στην φορμα και τραβάμε να καλυφτεί και το πλαϊνά του στεφανιού περίπου 2 πόντους .
- Ρίχνουμε μέσα την κομπόστα από τα μήλα .
- Το υπόλοιπο ζυμάρι που κρατήσαμε , το ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε λωρίδες σχεδον 1 ποντο φάρδος .
- Τις βάζουμε σαν πλέγμα επάνω στην κομπόστα , τα αλείφουμε με την μαρμελάδα , πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη αν έχουμε και ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά




H μαρμελάδα στην επιφάνεια βλέπω ότι διακρίνεται λίγο. Δεν υπάρχει μήλο κομπόστα σε μας εδώ. Τι άλλο φρούτο έτοιμο μπορούμε να βάλουμε που να του ταιριάζει;
γινετε και με μηλα που θα τα βρασετε με πολυ λιγο νερο και λιγη ζαχαρη και 1 βανιλια
θα τα βρασετε εως να μεινη μονο το μηλο και να ειναι σχεδον σαν πουρες
αυτο ειναι ολο και ολο