Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μήλα σε Νυχτικό

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 8 ελαφρώς ξινά μικρά μήλα

Για την ζύμη φλόρα

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ,γ μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη

Γέμιση για τα μήλα

  • 1 κ,σ. βούτυρο
  • 2 κ,γ. ζάχαρη
  • 2 - 3 κ,γ. χοντροκομμένα καρύδια
  • ½ κ,γ. κανέλλα
  • 1-2 κ,σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή δαμάσκηνο ή άλλη
  • 2 κ,σ. σταφίδες

Για το άλειμμα της ζύμης

  • 1 κρόκο
  • Λίγο γάλα
Οδηγίες


  • Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι επάνω στο πάγκο της κουζίνας και το ανακατεύουμε με τα χέρια
  • Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη
  • Το βούτυρο σε μικρά κομματάκια κομμένο, το βάζουμε γύρω -γύρω στην άκρη επάνω στο αλεύρι και ξεκινάμε από το κέντρο να ζυμώνουμε
  • Σκεπάζουμε με το αλεύρι και το βούτυρο ζυμώνοντας έως να γίνει μια ζύμη μαλακή
  • Εάν κολλάει, βάλτε λίγο αλεύρι (όχι πολύ)
  • Το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  • Μπορούμε να το φτιάξουμε και από βραδύς και την άλλη μέρα να συνεχίσουμε

Κάνουμε την γέμιση για τα μήλα

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλλα, τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες
  • Προσθέτουμε και την μαρμελάδα
  • Με το ειδικό μαχαίρι βγάζουμε τα σπόρια και κάνουμε ένα αρκετά μεγάλο μέρος για να βάλουμε την γέμιση
  • Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε ένα αρκετά λεπτό φύλλο
  • Βάζουμε επάνω ένα μήλο και κόβουμε γύρω -γύρω στα μέτρα του, έτσι που να μπορούμε άνετα να το τυλίξουμε μέσα στην ζύμη
  • Γεμίζουμε τα μήλα με την γέμιση και τα τυλίγουμε με την ζύμη, έτσι που να μην φαίνονται
  • Αν περισσέψει ζύμη, με τα φορμάικα κόβετε διάφορα σχέδια και τα βάζετε επάνω στην κορυφή
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα τυλιγμένα μήλα από όλες τις μεριές
  • Τα ψήνουμε για 25 λεπτά
  • Σερβίρουμε ζεστά με κρέμα βανίλιας ή παγωτό η σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα


Οι  φωτογραφίες  είναι από την Hlianna, που έφτιαξε και φωτογράφισε τη συνταγή!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μια πολύ έξυπνη και εμφανίσιμη συνταγή με μήλα. Τα μήλα θα είναι σε λίγο στο φόρτε τους και θα φτιαχτεί και αυτή η συνταγή!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μπιανκα δηλαδη το μηλο ψηνετε μεσα στη ζυμη ,θα βγαινει πολυ ζουμερο και νοστιμο αφου κρατα ολους τους χυμους ,ευκολο αρκει να του κοψεις το σωστο νουμερο νυχτικο Περιφημο .
Θα το φτιαξω .
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
Ναι μεσα στην ζυμη ψηνετε,και ειναι παρα πολυ ζουμερο και αρωματικο,καιμε την σος βανιλλια ειναι πολυ νοστιμο
Σχόλιο από golfo , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μου αρεσει πολυ,ειναι παραξενο
Σχόλιο από mamakoulina , Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλή μου Bianka βλέπω δεν με ξέχασες!Θα το φτιάξω σίγουρα και σου δίνω και άλλα 5 σκουφάκια απο τον αντρούλη μου.
Σ'ευχαριστώ πολύ!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009
Πολύ νόστιμα και με πολύ νόστιμη ζύμη. Τα σέρβιρα με σαντιγί, αλλά και με άχνη-κανέλα.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009
Ηλιαννα μου χαρηκα που σας αρεσαν,και με σος βανιλιας ειναι παρα πολυ νοστημα
θα σε παρακαλεσω βαλε την δικη σου φωτο στην συνταγη και βγαλε αυτη που ειναι τωρα ευχαριστω
Μεταφορά στην κορυφή