Μεσογειακή πλεξούδα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ, φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
- 6 κ.σ. ελιές ψιλ/νες ή πολτό ελιάς
- 1 πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης σε μικρά καρέ καλύτερα ωμές
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κρόκο για το άλειμμα διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
- Λίγο σουσάμι
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα από τη μεγάλη πλευρά σε 3 μέρη.
- Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με πολτό ελιάς ή ελιές, βάζουμε λίγη ρίγανη, φέτα, πιπεριές, λιαστή. Αλείφουμε τη μια πλευρά της λωρίδας με νερό και ρολάρουμε από την άλλη πλευρά και κλείνουμε καλά το ρολό μας, σε αυτό βοηθά και η βρεγμένη πλευρά.
- Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο φύλλο της σφολιάτας.
- Ανα τρία ρολά φτιάχνουμε πλεξούδα, πιέζοντας τα 3 ρολά μας από τη μια πλευρά ξεκινάμε και πλέκουμε την κλασσική πλεξούδα, όπως τα τσουρέκια.
- Τις αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180Ο για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Σερβίρεται με σαλάτα πράσινη ρόκας.
Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και έτσι γίνεται πολύ ωραία.
Έβαλα μαυροκούκι αυτή τη φορά , αλλά δε μου άρεσε!