Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μεσογειακή πλεξούδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Πίτα με σφολιάτα φέτα, ελιές, λιαστή, εύκολη και γρήγορη. Μοσχοβολά Μεσόγειο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πλεξούδες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ, φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
  • 6 κ.σ. ελιές ψιλ/νες ή πολτό ελιάς
  • 1 πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης σε μικρά καρέ καλύτερα ωμές
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κρόκο για το άλειμμα διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • Λίγο σουσάμι
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα από τη μεγάλη πλευρά σε 3 μέρη.
  2. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με πολτό ελιάς ή ελιές, βάζουμε λίγη ρίγανη, φέτα, πιπεριές, λιαστή. Αλείφουμε τη μια πλευρά της λωρίδας με νερό και ρολάρουμε από την άλλη πλευρά και κλείνουμε καλά το ρολό μας, σε αυτό βοηθά και η βρεγμένη πλευρά.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  4. Ανα τρία ρολά φτιάχνουμε πλεξούδα, πιέζοντας τα 3 ρολά μας από τη μια πλευρά ξεκινάμε και πλέκουμε την κλασσική πλεξούδα, όπως τα τσουρέκια.
  5. Τις αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180Ο για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Σερβίρεται με σαλάτα πράσινη ρόκας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και έτσι γίνεται πολύ ωραία.

Έβαλα μαυροκούκι αυτή τη φορά , αλλά δε μου άρεσε!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή