Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελομακάρονα της Τζένης

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμα, μυρωδάτα ,μελωμένα μέχρι μέσα, και τραγανά μελομακάρονα!

Συστατικά
  •     1 κούπα καλό ελαφρύ ελαιόλαδο.
  •     1 κούπα καλαμποκέλαιο.
  •     3/4 κούπας ζάχαρη.
  •     3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού.
  •     1 κουταλιά σούπας κανέλα.
  •     1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο.
  •     1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ.
  •     2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού.
  •     2 κουταλάκια κοφτά μπέκιν
  •     1 κουταλάκι σόδα.
  •     1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  •     1 κιλό αλεύρι μαλακό.

Μέλωμα

  •     2 φλυτζάνια νερό.
  •     2 φλυτζάνια ζάχαρη.
  •     2 φλυτζάνια μέλι.
  •     Καρύδια τριμμένα
  •     Λίγη κανέλα.
Οδηγίες
  1.  Χτυπάμε προτιμότερο με το χέρι ,για 10 λεπτά το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα, τα κανελογαρύφαλλα, το κονιάκ,και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και μετά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέκιν. Ανακατεύουμε την ζύμη, με κουτάλι στην αρχή,και έπειτα με τα χέρια. Κάνουμε μια ζύμη απαλή , μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια. Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι.
  3. Δεν παιδεύουμε την ζύμη πολύ, γιατί θα γίνει σκληρή, και τα μελομακαρονά μας δεν θα γίνουν αφράτα και δεν θα απορροφήσουν το σιρόπι. Πλάθουμε σε οβάλ κυρίως σχήμα ,κάνουμε σχέδια με πιρούνι,η με τσιμπιδάκι,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσουν. Αφήνουμε να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4.     Σε κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, και μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε τον αφρό. Βουτάμε τα μελομακάρονα 5 κάθε φορά,τα αφήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να τραβήξουν το σιρόπι,και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  5. Τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια ανακατεμένα με 1 κουταλάκι κανέλα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και του χρόνου, Τζένη!!!! Άρχισες και συ τα χριστουγεννιάτικα!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα,και του χρόνου να είμαστε καλά!!Σχεδόν καθε χρόνο, κάνω 2-3 φορές μελομακάρονα, πριν τις γιορτές,για να δοκιμάσω και άλλες συνταγές.Η συγκεκριμμένη όμως έχει καθιερωθεί να γίνεται για τα Χριστούγεννα.Αρέσει πολύ,και όσοι έχουν δοκιμάσει, θέλουν να φτιάξουν τα μελομακάρονα της Τζένης, όπως τα λένε!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα τα μελομακάρονα! Καλοφάγωτα!! Και του χρόνου!!
Μεταφορά στην κορυφή