Μελομακάρονα με κακάο
- 2 φλ.λάδι
- ½ φλ.χυμό πορτοκαλιού
- 1/3 φλ.κονιάκ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ.κανέλλα
- ½ κ.γ.γαρύφαλλο
- 2 κ.γ.κακάο
- 1 ½ κ.γ.σόδα
- 1 φλ.ζάχαρη
- 1 φλ.σιμιγδάλι,ψιλό
- 1 κ.αλεύρι,περίπου
- ΣΙΡΟΠΙ
- 2 φλ.ζάχαρη
- 2 φλ.νερό
- 2 φλ.μέλι
- Καρύδια τριμμένα-1 πρέζα κανέλλα-1 πρέζα γαρύφαλλο για το τέλος
- Χτυπάω στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός το αλεύρι και την σόδα. Προσθέτοντάς τα σιγά-σιγά, ζυμώνω απαλά μια μαλακιά ζύμη.
- Πλάθω μπαλάκια,περίπου 50γρ. το καθένα. Δίνω σχήμα οβάλ και αν θέλω κάνω σχεδιάκια με πηρούνι κτλ.Αραδιάζω σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνω στους 200β. για 25λ.
- Βράζω το σιρόπι για 5λ. και βουτάω 3-4 μελομακάρονα κάθε φορά, αφήνοντας τα για 1-2 λεπτά. Και τα δυο να είναι ζεστά!! Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζω πάλι στα ταψιά.
- Πασπαλίζω με το μίγμα καρυδιού και όσο σιρόπι περίσσεψε το ρίχνω με κουτάλα από πάνω κι αφήνω να μελώσουν.
Το κακάο δεν δίνει γεύση, αλλά μόνο χρώμα!