Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα
- 3 μελιτζάνες φλάσκες.
- 3 σκελίδες σκόρδου.
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη.
- 1& 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ,
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- .αλάτι ,πιπέρι.
- 3 πιπεριές κόκκινες από βάζο στραγγισμένες και κομμένες μικρά κομμάτια ,
- λίγο βασιλικό τριμμένο φρέσκο η ξερό.
- Λάδι.Ξύδι.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες αδειάζουμε το εσωτερικό τους και τις πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,το τυρί,την ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι.Επίσης την αμυγδαλόψιχα.
- Αφήνουμε να χτυπηθεί για λίγο και την βάζουμε σε μπώλ προσθέτουμε λάδι και ξύδι ,και τα κομματάκια τις πιπεριές.
- Τρίβουμε από πάνω λίγο βασιλικό και αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα!