Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2076-mpaklavas1.jpg
Μπακλαβάς ελαφρύς



Μελιτζάνες με ρεβίθια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αναπάντεχα πολύ νόστιμο φαγητό που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 -6 άτομα
  •    2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους,
  •    1 φλ. ρεβίθια,
  •    1 συσκευασία μανιτάρια,
  •    1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ντομάτες ψιλ/νες,
  •    2 μεγάλα κρεμμύδια,
  •    5-6 σκ. σκόρδο,
  •    1 ξυλάκι κανέλα,
  •    2-3 δαφνόφυλλα,
  •    αλατοπίπερο,
  •    θυμάρι,
  •    μαϊντανό,
  •    1 κύβο λαχανικών,
  •    1/2 φλ. λάδι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό, το πρωί τα στραγγίζουμε, πλένουμε και τα βράζουμε περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες, αφήνουμε λίγα λεπτά.   Προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας να σοταριστούν, ρίχνουμε τα ρεβίθια, αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί.   Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
  3. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο, αν θέλουμε, δλδ όλα τα σοταρισμένα υλικά και το ζεστό νερό και να ολοκληρώσουμε το φαγητό μας.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον μαϊντανό, συνεχίζουμε για άλλα 20' περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ντοματάκια και ο μαϊντανός μπαίνουν προς το τέλος όπως κι αν το φτιάξουμε το φαγητό μας , στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή