Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1431-sakalaka.jpg
Chakalaka - Σακάλακα



Μελιτζάνες με μυρωδάτη σάλτσα γιουρτιού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 20 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμο και δροσερό κρύο πιάτο για πρώτο πιάτο ή κυρίως γεύμα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες καθαρισμένες και χωρίς πολλά υγρά, στο μούλτι
  • 2 σκ. σκόρδο στην πρέσσα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Λίγο μαϊντανό
  • λάδι, αλάτι , πιπέρι

για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ)
  • 2 σκ. σκόρδο στην πρέσσα
  • αρκετό φρέσκο βασιλικό ή και ξερό
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακριές και τις βάζουμε σε λεκάνη με αλατόνερο για 1 ώρα. Τις σουρώνουμε, τις πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλο το νερό και τις απλώνουμε στις 2 λαμαρίνες του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια τους και από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 στον αέρα ΄και τα 2 ταψιά ή στο γκριλ το κάθε ένα ταψί για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι το σκόρδο μας και ρίχνουμε τις ντομάτες, ζάχαρη, βάζουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος το βασιλικό, μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Για το γιαούρτι: Ανακατεύουμε τα γιαούρτια με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λάδι ώστε να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  4. Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ λίγη σάλτσα ντομάτας, πάνω μια στρώση μελιτζάνες, τη μισή σάλτσα ντομάτας, λίγο φρ. βασιλικό, ξανά μελιτζάνες και την υπόλοιπη ντομάτα. Καλύπτουμε το πυρέξ με το γιαούρτι που φτιάξαμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ραντίζουμε με γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα.
  5. Αν το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα, ακόμα καλύτερα. Όσο μένει στο ψυγείο , γίνεται πιο νόστιμο. Στολίζουμε όμορφα την επιφάνεια του πυρέξ και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί να ψήσετε τις μελιτζάνες, να τις τηγανίσετε και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.

Το γιαούρτι μπορεί να είναι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή