Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανάκι τουρσί

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια χειμωνιάτικη πολύ ορεκτική σαλάτα που συνοδεύει τα λαδερά μας φαγάκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο μελιτζανακια μικρα,
  • μισο λαχανο μετριο,
  • 2 καροτα,
  • ενα μικρο ματσακι σελινο,
  • 7-8 σκελιδες σκορδο κομμενο με μαχαιρι,
  • 7 πιπεριες διαφορων χρωματων,
  • 2 καυτερες,
  • 1 λεμονι κομμενο φετες για επανω
  • και 40γρ.αλατι στο κιλο (ζυγιζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε στην αλμυρα μας 40 γρ. αλατι στο κιλο) ,
  • 1/2 φλ.καφε ξυδι,
  • νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι.
Οδηγίες
  • Ριχνουμε τις μελιτζανες σε βραστο αλατισμενο νερο και τις ζεματαμε για 5 λεπτα. Κανουμε ολα τ αλλα υλικα μια ωραια ουγγαρεζα.
  • Αφου κρυωσουν τα μελιτζανακια μας τα γεμιζουμε με την ουγγαρεζα και τα δενουμε με λιγο σελινο. Ζυγιζουμε τωρα να δουμε ποσα κιλα εγιναν για να κανουμε την αλμυρα μας.
  • Στρωνουμε ομορφα μεσα στο δοχειο μας τα μελιντζανακια, σε λιγο χλιαρο νερο διαλυουμε το αλατι και το ριχνουμε μεσα στο δοχειο και συμπληρωνουμε νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι, προσθετουμε το ξυδι μας και το λεμονι (για να μην πιασει μαγια)
  • Κανουμε ενα στεφανακι απο κλιματσιδες και βαζουμε απο πανω να βυθιστει η τουρσι στην αλμυρα (εαν δεν εχουμε βαζουμε ενα πιατο,οχι μεταλλικο). Την φυλαμε σε δροσερο και σκιερο μερος μεχρι να ωριμασει ,μολις ωριμασει την βαζουμε στο ψυγειο να μην μας μαλακωσει πολυ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κανουμε λαχανο σκετο τουρσι με την ιδια αλμυρα 40γρ.στο κιλο λαχανου και προσθετουμε μια μπομπονιερα ρεβυθια και μια κριθαρι καλα δεμενα για να τα πεταξουμε οταν γινει η τουρσι μας, δεν βαζουμε καθολου ξυδι στο λαχανο. Αντε και καλη επιτυχια και καλο χειμωνα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή