Μαρμελαδόπιτα με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα
Για την ζύμη:
- 1 κιλο αλευρι
- 220 γρ.γαλα
- 400 γρ.φρ.βουτυρο η οτι λιπαντικη ουσια θελετε
- 40 γρ.μαγια
- 1 μπεϊκιν
- 3 κ. γλ. ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 2 αυγα (το ενα για αλειμμα)
- αλατι
Για την γέμιση:
- ξηροι καρποι
- ξερα φρουτα
- 1 κιλο μαρμελαδα (την μιση μεσα, την αλλη μιση απο πανω)
- Στο χλιαρο γαλα λειωνουμε την μαγια μαζι με την ζαχαρη.
- Ανοιγουμε στο αλευρι μια λακουβα στο κεντρο και ριχνουμε τον χυλο της μαγιας και ολα τα υπολοιπα υλικα, ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα ωραιο ελαστικο ζυμαρι. Σκεπαζουμε την κουπα μας μεχρι το ζυμαρι να ξεκουραστει και φουσκωσει.
- Το ξεφουσκωνουμε και ανοιγουμε ενα παραλληλογραμμο φυλλο, το αλειφουμε με μαρμελαδα και απο πανω βαζουμε ψιλοκομμενους ξηρους καρπους και φρουτα (εγω εβαλα φουντουκια, αμυγδαλα και καρυδια, απο φρουτα εβαλα δαμασκηνα ,χουρμαδες και κρανμπερυ).
- Ρολαρουμε και το κανουμε στεφανι, κραταμε ενα κομματι ζυμαρι και το βαζουμε λωριδες καθετες πανω στο στεφανι για ομορφια. Αλειφουμε με ενα αυγο και ψηνουμε σε 180 βαθμους για 40 λεπτα (αναλογα και τον φουρνο σας).
- Σε ενα κατσαρολακι αραιωνουμε με λιγο νερακι την μαρμελαδα να γινει λιγο ρευστη(οχι να τρεχει σαν νερο), περιχυνουμε την μαρμελαδοπιτα με την χλιαρη μαρμελαδα να γυαλισει, εαν θελουμε βαζουμε μεσα και σταφιδες.
Για την κανονική στρογγυλή φόρμα του κέικ θα βάλουμε τη μισή δόση.