Mαρινάτα μοσχαρίσιου κρέατος
-
Μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια ή μπριζόλες
-
Φρέσκο κρεμμυδάκι ή ξερό
-
Κρασί
-
Ξύσμα λεμονιού
-
Λίγο κύμινο
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα γλυκιά
-
Ελαιόλαδο
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.
Δε βάζω αλάτι, γιατί του αφαιρεί τα υγρά.
Περιχύνω το κρέας που βρίσκεται σε γυάλινο μπολ και το βάζω στο ψυγείο από 12 ώρες και παραπάνω. Όσο περισσότερο στη μαρινάδα, τόσο το καλύτερο
Η συνταγή έγινε με τη συνεργασία της ΝΤΙΝΑΣ
Μαρινάτα δυόσμου
2 φλιτζάνια ζεστο νερό
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
6 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά και περιχύνω με αυτό το μείγμα το κρέας
Το αφήνω σκεπασμένο για 2 ώρες .
Στεγνή μαρινάτα
2 κουταλιές κύμινο
1 κουταλιά κολιαντρο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι τσιλι τριμμένο
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο γουδί
Πασπαλίστε το κρέας κομμένο σε φέτες και απο τις δυο μεριές
Αφήστε το να μείνει σε αεροστεγή συσκευασία για 1 ώρα .
Μαρινάτα με ρόδι
1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
2 φλιτζάνια λάδι
1/1 φλυτζανι ξύδι
2 σκελιδες σκόρδο
1 κρεμμύδι σε φετες
10 κόκκοι μαυρο πιπέρι
5 καρφάκια γαρίφαλα
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιου
1/2 κουταλακι θυμάρι
1/2 κουταλακι μοσχοκάρυδο
1 κουταλια ζάχαρη
1 κουταλια αλάτι
Αφήστε το κρέας στο μείγμα για 12 ώρες στο ψυγείο .
Γίνεται υπέροχο στο φούρνο .
Διαβάζουμε άρθρο για τις εύθυμες μαρινάδες