Μαρέγκες με άρωμα βανίλιας
- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά.
- 7 κουταλιές ζάχαρη.
- 1 πρέζα αλάτι ,
- μια πρέζα κρεμόριο,
- μία πρέζα βανίλια σκόνη.
- Λαδόκολες.
- Ανάβουμε τον φούρνο στούς 90 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο, προσθέτουμε την βανίλια και λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν στέκεται και κάνει γυαλιστερές μύτες.
- Βγάζουμε με το κορνέ ροζέτες και τις ψήνουμε 1 ώρα και 1/4 της ώρας.
- Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε μισάνοιχτο με ένα κουτάλι για να στεγνώσουν οι μαρέγκες άλλη 1/2 ώρα.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.