Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μανταρινόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμη γλυκιά πίτα με άρωμα μανταρίνι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 κομμάτια
  •    12 φύλλα κρούστας,
  •     ½ φλ. Βιτάμ Culinesse

Κρέμα:

  •     400 γρ. ζαχαρούχο,
  •     400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%,
  •     4 αυγά,
  •     1 φλ. σπορέλαιο,
  •     1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού,
  •     2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.

    Για το σιρόπι:

  •     1 ½ φλ. ζάχαρη,
  •     ½ φλ. νερό,
  •     1 φλ. χυμό μανταρινιών,
  •     φλούδα από 1 μανταρίνι,
  •     1 αστεροειδή γλυκάνισο.
Οδηγίες
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιών με το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα) και τη φλούδα μανταρινιού για 8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα - ένα 6 φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού 25 x 35 εκ. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ζαχαρούχο, σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε καλά. Εγώ έκοψα τη φλούδα μανταρινιού από το σιρόπι και δεν έβαλα ξύσμα.
  4. Κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ρολό και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε ροδέλες ρίχνοντάς τα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο, μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  6. Αφήνουμε 5 λεπτά, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με ένα κουτάλι της σούπας.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή της  Ιωάννας Σταμούλου

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013
Ευωδιαστή πρέπει ναναι και ακολουθεί τη φιλισοφία της γνωστής πορτοκαλόπιτας. Θα φτιαχτεί σύντομα....μου αρέσει!
Μεταφορά στην κορυφή