Μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια
- 1 πακέτο τορτελίνια με 3 τυριά
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
- 1 κουτί μικρό μανιτάρια κονσέρβας τεμαχισμένα
Σάλτσα
- 1/3 κούπας λάδι
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1,5 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ -1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά 1 ή 2 λεπτά λιγότερο. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας τα υλικά λάδι, μπαλσάμικο, μουστάρδα και τη μισή τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει ομειογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε την μισή σάλτσα στο μπολ με τα τορτελίνια και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα. Ένα καλό ανακάτεμα πριν το σερβίρισμα επιβάλλεται!
- Μια σαλάτα ιδανική για μπουφέ.
- Μπορεί να φαγωθεί και για κύριο γεύμα με πράσινη σαλάτα.
- Τα τορτελίνια μπορεί να είναι με κρέας ή τυρί ή και ανάμεικτα.
Μπράβο!!!!!!!!!!!!!