Μακαρόνια με κιμά στο φούρνο
- 1 πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση Νο.5
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά .
- 1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
- 1 κουταλιά μαργαρίνη.
- 1 κρασοπότηρο λάδι.
- 1 μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κύβους και σοταρισμένη.
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο.
- 1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα .
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
- 2 κόκκους μπαχάρι.
- 1 ξύλο κανέλας.
- Αλάτι. Πιπέρι φρεσκοκομμένο.
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα η κεφαλοτύρι.
- 100 γραμμάρια κασέρι.
- Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε.
- Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη.
- Σοτάρουμε τους κύβους της μελιτζάνας με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι και τη φυτίνη τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά σε δυνατή φωτιά μαζί με τον κιμά . Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τις μελιτζάνες που έχουμε σοτάρει.
- Βράζουμε τη σάλτσα του κιμά να μελώσει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό η αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο.
- Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζουμε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια.
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κασέρι, και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του κιμά.
- Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση από μακαρόνια, τυρί τριμμένο και τον υπόλοιπο κιμά.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών και βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο. Μόλις λιώσουν τα τυριά το φαγητό μας είναι έτοιμο.