Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

848-snitchel.jpg
Σνίτσελ Βιενέζικα



Mαγειρίτσα της θείας Κατίνας

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 17 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Διαφορετική από τις συνηθισμένες, αλλά υπέροχη σε γεύση και μυρωδάτη αυτή η μαγειρίτσα ,με το ελαφρύ κρεμώδες ζουμάκι της.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    2 συκωταριές από μικρό κατσικάκι η αρνάκι, χωρίς το συκώτι.
  •    Τα έντερα από το κατσικάκι,   την κοιλίτσα,   ποδαράκια (αν μας αρέσουν)
  •    Μισό ματσάκι άνηθο η μάραθο.
  •    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  •    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •    Τις καρδιές από δυο μαρουλάκια καλά πλυμένες, και ζεματισμένες ελάχιστα.
  •    1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  •    1/2 κούπα λάδι.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι.
  •    2 αυγά.
  •    1-2 λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Γυρίζουμε τα έντερα με μια χοντρή βελόνα πλεξίματος, και τα πλένουμε πολύ καλά Πλέκουμε σε κοτσίδα και τα βάζουμε σε μπολ.   Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού για να ασπρίσουν, και να φύγει η μυρωδιά τους.
  2. Καθαρίζουμε την πατσούλα αφού την βουτήξουμε για πολύ λίγο σε καυτό νερό. Προσοχή ,δεν πρέπει να την αφήσουμε πολύ ,γιατί θα βράσει και δεν θα καθαρίσει μετά. Αν δεν καθαρίζει σε κάποια σημεία, την ξαναβουτάμε στο νερό που σιγοβράζει.   Την πλένουμε πολύ καλά, ψιλοκόβουμε και την βάζουμε σε μπολ.
  3. Πλένουμε τις συκωταριές αφού αφαιρέσουμε το συκώτι και τις ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τις βγάζουμε και τις ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
  4. Βάζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να βράσουν με λίγο νεράκι.   Προσθέτουμε το βούτυρο το λάδι και την μισή ποσότητα του άνηθου που θα χρησιμοποιήσουμε, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο.   Προσθέτουμε τα έντερα, την κοιλίτσα, και τα εντόσθια και σοτάρουμε ελαφρά.
  5. Αν χρησιμοποιήσουμε τα ποδαράκια, προσθέτουμε κι αυτά. Ρίχνουμε πιπέρι ,σκεπάζουμε το φαγητό με καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δυο ώρες σε χαμηλή φωτιά.
  6. Μισή ώρα πριν κατεβάσουμε το φαγητό, ρίχνουμε τις καρδιές από τα μαρούλια , τον υπόλοιπο άνηθο,και το αλάτι.   Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά, και αυγοκόβουμε λίγο πριν σερβίρουμε με τον γνωστό τρόπο.
  7. Το ζουμί στο φαγητό , περισσότερο η λιγότερο το ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.   Αν το θέλουμε πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κορν φλαουρ στο αυγόκομμα.
  8. Μπορούμε αν θέλουμε ,να μην την αυγοκόψουμε, και να προσθέσουμε το λεμόνι στο πιάτο μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το συκώτι χαλάει την γεύση και την εμφάνισή του φαγητού γι αυτό και το παραλείπουμε.
  • Ο πολύς άνηθος πρασινίζει το ζουμί της μαγειρίτσας γι αυτό και σοτάρουμε την μισή ποσότητα. Την άλλη μισή προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος για έντονο άρωμα, και λίγο χρώμα.
  • Δεν αγοράζουμε έτοιμα φτιαγμένα εντεράκια κοιλίτσες και ποδαράκια ,γιατί το φάρμακο που χρησιμοποιούν για να τα καθαρίσουν, τα κάνει άνοστα και σκληρά.
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την έχω δοκιμάσει αυτή την μαγειρίτσα και είναι πολύ ωραία αλλά χωρίς ποδαράκια..όσο για τα έτοιμα φτιαγμένα εντεράκια κοιλίτσες και ποδαράκια που είπες έχει απόλυτο δίκιο τα πιο πολλά βέβαια έντερα βέβαια δεν τα γυρίζουν τα πλένουν απλά γιαυτό και είναι πικρά αφήστε που είναι κατεψυγμένα και κάποιες φορές τα φέρνουν απ το εξωτερικό.Γιαυτό προσοχή μεγάλη!!
Μεταφορά στην κορυφή