Λουκανικοπιτάκια μπουκιές με μέλι και μουστάρδα
- 2 φύλλα σφολιάτας ή σφολιατάκια στρογγυλά,
- 40 λουκανικάκια κοκτέιλ,
- 3κ.σ. μουστάρδα πικάντικη,1
- κ.σ. μέλι,
- 1 αυγό χτυπημένο,
- 1-2 κ. σουσάμι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
- Αλείφουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα μουστάρδας-μελιού.
- Ανοίγουμε τα φύλλα λίγο με πλάστη(αν βάλουμε ολόκληρα) να γίνουν λεπτά, κόβομε σε λωρίδες 3εκ. και μετά σε κομμάτια 8εκ. ή παίρνουμε τα σφολιατάκια και βάζουμε στο κέντρο τους το λουκανικάκι κλείνοντας σε μισοφέγγαρο.
- Βάζουμε σε καθε κομμάτι ζύμης από ένα λουκάνικο στο κέντρο και αλείφουμε με αυγό. Διπλώνουμε τη ζύμη κλείνοντας μέσα το λουκανικάκι, πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε αυγό, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε 15 λεπτά περίπου να ροδίσουν.





και όχι μόνο.